Front comú dels directors de Primària contra la reducció del personal de reforç per la pròrroga dels pressupostos

Han convocat una concentració aquest dijous a la tarda per protestar contra la retallada, que equival a 540 nous professionals


Els directors dels centres públics d’educació Primària es mobilitzaran aquest dijous a la tarda davant del Parlament per protestar per la reducció del personal de reforç de cara al curs vinent.
 

La mesura arriba, segons al·lega el Departament d’Ensenyament, per la pròrroga dels pressupostos d’aquest any, que impedeix destinar 211 milions d’euros més a l’educació. 

Una quarantena de directors de Primària de Barcelona han impulsat un document en el qual es demana que es reverteixi aquesta situació i que avui presentaran al Govern firmat per diferents claustres. 

540 docents menys 

La retallada suposa que 540 professionals no puguin incorporar-se al sistema educatiu, principalment, a escoles d’alta complexitat i centres inclusius. Ensenyament va comunicar dimarts als centres que no disposa de la partida addicional que contemplaven els nous pressupostos i ha assegurat, en declaracions a l’ACN, que està treballant amb el Departament d’Economia per mantenir-ne alguna part. 

Els directors lamenten que algunes escoles hagin de perdre personal de reforç que havien recuperat fa ben poc. Tanmateix, asseguren que la mesura suposa una reducció dels increments per avançar cap a l’escola inclusiva, amb reforços pels alumnes amb necessitats especials, que estan en classes amb altres alumnes sense discapacitat; i també en els reforços en escoles d’alta complexitat (amb dificultats socioeconòmiques o d’immigració). 

Els sindicats de mestres els donen suport. Així, per exemple, CCOO ha criticat que “l’aritmètica parlamentària tingui l’educació com hostatge” i assegura que “l’educació no pot ser la víctima” de la pròrroga de pressupostos. Es tracta “d’un atac al dret de l’educació”, ha lamentat. 

Pel curs 2016-2017 està previst un augment de 790 docents per a fer front a l’augment de l’alumnat. Aquest increment, així com el de les beques menjador (22.000 més pel 50% de l’import i entre 1.000 i 2.000 pel 100%) es mantindran, segons ha dit el Departament. 
 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article